Pressiteade: Konkurentsiamet ja ELA SA jõudsid kokkuleppele EstWin baasvõrgule ligipääsu tingimuste osas

Konkurentsiamet ja ELA SA jõudsid Konkurentsiameti 19.10.2017 ettekirjutuse üle toimunud kohtuvaidluses kompromissile, mille Tallinna Halduskohus kinnitas 10.05.2019 kohtumäärusega. Konkurentsiamet nõudis ELA SA-lt ettekirjutusega EstWin baasvõrgule ligipääsu tingimuste leevendamist, et parandada maapiirkondade elanikele kiire interneti osutamise võimalusi.

Kokkuleppe järgi muudab ELA SA maapiirkondade tarbeks kujundatud teenuse „kiu rent tarbijaühenduseks“ tootetingimusi nii, et teenuse kasutamisvõimalused on senisest avaramad. Eelkõige on selle tulemusena võimalik teenindada senisest suuremat hulka tarbijaid pikemate vahemaade taga ning laienevad ka raadiosidel põhineva lairibateenuse pakkumise võimalused. Konkurentsiamet on seisukohal, et tootetingimuste muutmine vastavalt kompromissile on piisav konkurentsiolukorra parandamiseks.

Konkurentsiamet tunnistas jõustunud kohtumääruse järgi 28.05.2019 ettekirjutuse tervikuna kehtetuks. Konkurentsiameti 19.10.2017 ettekirjutuse kehtetuks tunnistamine ning ELA SA uued tootetingimused on kättesaadavad Konkurentsiameti kodulehel.

Teate edastas:
Maarja Uulits
Välis- ja avalike suhete osakonna juhataja
maarja.uulits@konkurentsiamet.ee
667 2420 | 667 2400